sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tippaleivät

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä tippaleipiä itse ja onnistuminen oli positiivinen yllätys! Olin saanut jotenkin sellaisen kuvan, että tippaleipien tekeminen itse olisi lähes mahdotonta :D Vertailin netistä eri ohjeita ja erona oli lähinnä vaniljasokerin, leivinjauheen ja sitruunan(kuoren) käyttö. Päädyin lopulta lähinnä valion reseptiin, mutta lisäsin vähän vaniljasokeria ja leivinjauhetta ja jätin sitruunankuoren pois. Eli tulihan sitä muutettua :D
Valion ohje siis täällä. Kinuskikissalla oli hyvät kuvat leipomisen eri vaiheista.
Pursotin ihan pakastepussista ja muotteina käytin ananastölkkejä, joista otin pohjan pois. Vaikka painelin reunoja alaspäin, niin siitä huolimatta tarvitsi vähän pihtien apua tippaleipien irrottamiseksi muoteista kattilassa.

 
Parin ensimmäisen jälkeen rupesin saamaan myös toisesta puolesta ilmavamman, ensimmäisissä toisesta puolesta tuli liian tasainen.
Meillä ei ole vappuna tippaleipiä syöty, joten en ole kovin monesti niitä itsekään syönyt. Sen verran osaan kuitenkin sanoa, että ihan tippaleivän makuisia tuli myös. Otin myös loput mukaan vappupiknikille ja siellä sain varmistuksen asiaan. Nämä pysyivät myös hyvin kasassa, vaikka niistä haukkasikin.
Munkkeja paistoin tällä kertaa vasta vapun jälkeen, kun kutsuin opiskelukavereita myöhäiselle synttärikakulle :D
 

Joko minulla oli taas ensikertalaisen tuuria tai sitten taikinan lepääminen vaikuttaa, sillä tein näitä toisenkin kerran vapun jälkeen ja pakko tunnustaa, että ei onnistunut yhtä hyvin. Lähinnä taikinan koostumuksen kanssa oli ongelmia toisella kerralla. Ensimmäisellä kerralla taikina sai levätä pöydällä ihan reilun aikaa ennen paistamista. Muutakaan eroa ensimmäiseen kertaan en keksinyt.. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla näitä tehdä itse! :)

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti