lauantai 12. joulukuuta 2015

Porkkanakakku

Itsenäisyyspäiväksi tein kakkukokeilun, joka on pyörinyt mielessä jo hetken. Pohjana on diabetesliiton Makumatka-kirjan porkkanatorttu (vähän muunneltuna), jota käytin juustokakun pohjana. En ole ennen käyttänyt paistettua pohjaa juustokakussa, mutta tämä toimi kyllä hyvin. Päälliseen laitoin Floran vaniljakastikkeen vatkattuna, purkin tuorejuustoa ja vähän rahkaa. Maustoin vaniljasokerilla ja sitruunamehulla sekä laitoin makeutusainetta (sokeri käy myös). Liivatelehtiä laitoin 4.


Päälle raastoin valkosuklaata, koska jälkikäteen jäin pohtimaan, että sitä olisi voinut laittaa myös tuohon juustokakkuosaan. 

 
Pohjan ohje meni siis suunnilleen näin:
2 kananmunaa
1dl ruokosokeria
1dl omenatuoremehua
0,5dl öljyä
4dl porkkanaraastetta
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria
 
Vatkasin ensin vähän munia ja sokeria ja lisäsin näihin melko ronskisti mehun, öljyn ja porkkanaraasteen. Lopuksi kuivat aineet sekaan. Paistoin irtopohjavuoassa 175 asteessa reilun puoli tuntia.
Alkuperäisessä ohjeessa munia ja sokeria ei ole ensin vatkattu, enkä olekaan varma, oliko siitä tässä suurta hyötyä. Pohjasta tulee melko tiivis tuon porkkanaraasteen takia.

 
Huomion arvoinen asia on se, että kakku irtoaa kypsyessään reunoilta, jolloin samaan vuokaan juustokakkua tehdessä täyte pääsee valumaan reunojen päälle ja pohja ei välttämättä jää näkyviin selkeäksi kerrokseksi. Itse ratkaisin ongelman niin, että tein juustokakun pienempään kakkuvuokaan kuin missä paistoin pohjan ja leikkasin pohjan sitten sopivan kokoiseksi pienempään vuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti