sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Prinsessakakku

Tein siis synttäreille prinsessakakun. Pohja on aivan tavallinen kakkupohja, jonka leikkasin kolmeen osaan. Väliin laitoin soseutettuja pakastemansikoita, ettei kakusta tulisi liian makea. Väliin tuli myös vaniljatäyte, jonka alkuperäisen reseptin otin Dansukkerin sivuilta.

Vaniljatäyte
2 dl maitoa
2 keltuaista
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, ruostumattomassa kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.
Kuohukerman korvasin vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella ja laitoin täytteeseen myös pari liivatelehteä.
Tässä kuva kakusta täytettynä. Laitoin vaniljatäytettä siis myös kakun päälle, että saisin pyöreämmän muodon.


Kakun päälle laitoin sokerimassaa marsipaanin sijaan. Valkoista sokerimassaa saa nykyään tavallisesta ruokakaupasta. Värjäsin sen punaisella elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Kaulin massan kelmun päältä, josta se oli helppo siirtää kakun päälle. Sain sen yllättävän tasaisesti siitä huolimatta, että olen tehnyt sokerimassalla päällystetyn kakun vain kerrain aiemmin.


Kakun päälle pursotin pikeerillä koukeroita ja laitoin vaaleanpunaiset kuulat. Lopuksi vielä levitin kakkujen koristeluun tarkoitettua hilettä.. Pikeerin käyttökin oli minulle uusi tuttavuus. Olin lopputulokseen muuten tyytyväinen, mutta alareunoista ei tullut kovin kauniita, koska laitoin sokerimassan alle ohuen kerroksen sokerikuorrutetta, ettei vaniljatäytteen valkoinen väri paistaisi läpi. Ne sai kuitenkin putsattua melkein kokonaan pois ennen tarjolle laittamista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti