perjantai 20. heinäkuuta 2012

Pannunaluset rautalangasta

Tällä viikolla olen tehnyt rautalankatöitä kunnolla pitkästä aikaa ja eilen aamulla syntyi läjä pannunalusia. Isomman halkaisija on 20cm ja pienemmän 15cm. Tein molemmat koot sekä mustasta että kirkkaasta rautalangasta.
Koska musta rautalanka on herkempi taipumaan, kirkkaista saa hiukan siistimmät koska se ei väänny niin helposti irroitusvaiheessa..

Toiselle pienemmistä alusista löysin vielä sattumalta tuollaisen kotelon.

2 kommenttia:

 1. Todella ihania pannunalusia! :)Olen itsekin tehnyt joskus jotain ihan pientä rautalangasta ja olisi kiva kokeilla jälleen paremmalla ajalla. Mistä ostat rautalangat ja minkä paksuisia? Osaisitko hiukan antaa vinkkejä kun ei ole kursseja nyt tulossa? Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Rohkeasti vaan jatkamaan! Rautalangat, lähinnä nuo mustat olen viime aikoina ostanut paikallisesta liikkeestä (nettisivut ja myös nettikauppa: http://www.drp.fi/ )ja kirkkaat ihan tavallisesta rautakaupasta tms. Netistäkin varmaan saa tilattua, mutta postimaksut saattavat tulla aika isoiksi kun painavaa tavaraa kuitenkin. Yleensä käytän ns. loimena 2mm paksuista, tuo joka kiertää ympäri on n. 1,5mm ja ohuin 'sidoslanka' 0,7mm. Pieniä heittoja saattaa olla eikä se ole niin vaarallista :) Työhanskat on kätevät ja sivuleikkurien lisäksi mielestäni aivan ehdoton työväline ovat pyöreäkärkiset pihdit joissa kuitenkin on tuollainen karhennettu tarttumapinta. Näissä alusissa, kuten muissakin isommissa töissä apuna minulla on puinen kiekko, johon on porattu reikiä loimilankoja varten. Työ pysyy siinä kasassa ja on helppo myös työstää.
   Toivottavasti tästä oli apua, kysy vain rohkeasti lisää jos joku jäi vielä askarruttamaan :)

   Poista