Valion ohje siis täällä. Kinuskikissalla oli hyvät kuvat leipomisen eri vaiheista.
Pursotin ihan pakastepussista ja muotteina käytin ananastölkkejä, joista otin pohjan pois. Vaikka painelin reunoja alaspäin, niin siitä huolimatta tarvitsi vähän pihtien apua tippaleipien irrottamiseksi muoteista kattilassa.
Parin ensimmäisen jälkeen rupesin saamaan myös toisesta puolesta ilmavamman, ensimmäisissä toisesta puolesta tuli liian tasainen.
Meillä ei ole vappuna tippaleipiä syöty, joten en ole kovin monesti niitä itsekään syönyt. Sen verran osaan kuitenkin sanoa, että ihan tippaleivän makuisia tuli myös. Otin myös loput mukaan vappupiknikille ja siellä sain varmistuksen asiaan. Nämä pysyivät myös hyvin kasassa, vaikka niistä haukkasikin.
Munkkeja paistoin tällä kertaa vasta vapun jälkeen, kun kutsuin opiskelukavereita myöhäiselle synttärikakulle :D
Joko minulla oli taas ensikertalaisen tuuria tai sitten taikinan lepääminen vaikuttaa, sillä tein näitä toisenkin kerran vapun jälkeen ja pakko tunnustaa, että ei onnistunut yhtä hyvin. Lähinnä taikinan koostumuksen kanssa oli ongelmia toisella kerralla. Ensimmäisellä kerralla taikina sai levätä pöydällä ihan reilun aikaa ennen paistamista. Muutakaan eroa ensimmäiseen kertaan en keksinyt.. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla näitä tehdä itse! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti