torstai 8. lokakuuta 2015

Pyörän ketjulukon kuori

Olen ollut jopoilija jo monia, monia vuosia. Varsinkin kotipaikkakunnallani punaisesta Joposta on tullut jo vähän tavaramerkkini :D Edellinen oli uutta tuotantoa, mutta valmistettu kuitenkin Taiwanissa. Olen pyöräillyt kesät talvet jo ainakin 7 vuotta. Niinpä pyörään on tarvinnut uusia aika paljon osia vuosien aikana ja nyt siinä oli jo jonkin verran vikaa joiden syytä ei ole varsinaisesti löytynyt. Lisäksi räminä oli välillä melkoinen, ja välillä tuntui siltä, että koko pyörä leviää hetkenä minä hyvänsä. Keväällä tuli sitten vihdoin aika uusia pyörä.


Koska opiskelen Oulussa, pyörävarkaiden paratiisissa, täytyy etenkin Jopo lukita huolella. Vanha pyörä säilyi hyvin nämä pari vuotta ostamani ketjulukon kanssa. Sen päädyistä kuitenkin näkyy ketjun lenkit, jotka lukittaessa naarmii pyörää! Tutummat varmasti tietävät, kuinka tarkka olen pyöräni suhteen, joten naarmut eivät käy päinsä!


Sain kerran lahjaksi nimenomaa jopon punaisen lankakerän ja nyt olin keksinyt sille hyvän käyttötarkoituksen: päällystäisin tuon haalistuneen oranssin ketjun niin, että peittäisin myös päät ja näin ketju ei naarmi uutta pyörää!

 
 

Käytännön toteutus oli siis käytännössä 75cm neulottua peukaloa.. Onneksi omistan lyhyet 2,5mm hiilikuituiset puikot, jotka helpottivat projektia. Jätin alkuun lankaa, jolla voisin sitten päällystää paljaan ketjun.


Päällystetty ketju on toiminut oikein hyvin ja helpottanut lukitsemista huomattavasti, kun ei ole tarvinnut varoa niin paljon joka kerralla. Nuo ketjun päät rupeavat ensimmäisenä rispaantumaan, kun pyörää kuitenkin tarvitsee lukita monta kertaa päivässä, mutta lankaa jäi yli niin tarvittaessa ne voi sitten uusia. Toivottavasti kaupungilla rupeaa näkymään enemmänkin persoonallisia lukkoja, kun kuitenkin sellainen käytännössä tarvitsee olla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti