maanantai 27. elokuuta 2012

Kesäisiä kakkuja

Vietettiin kaverien kesken kesän loppua jo muutama viikko sitten rantasaunalla ja pitihän sitä taas muutama kakku leipoa :D
Päädyin yhteisiin suosikkikakkuihin sekä uuteen kokeiluun.
 
Vanhoja lemppareita oli mutakakku, jonka resepti on suoraan fazerin 250g:n leivontasuklaalevyn kääreestä.
 
200g tummaa fazer ögön bak&dessert suklaata
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
200g voita
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (n.25cm) Paista uunin keskiosassa n.12min. Tarjoile mielellään vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voit valmistaa päivää ennen tarjoilua.

 
Toinen vanha lempparikakku oli tuo mansikkainen hyytelöjuustokakku, joka on kylläkin sen verran variaatio, että alkuperäisessä on mangososetta päällä.
Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:
pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1 1/2dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
kuorrute:
2dl mangososetta (esim piltti tms)
2 liivatetta
2 rkl vettä
Kuorrutteen korvasin siis halkaistuilla mansikoilla ja niiden päälle mansikkajuissia liivatteella (hyytelösokerikin varmaan toimisi)
Voileipäkakkuakin on usein toivottu ja taas tälläkertaa se toivomus toteutettiin :)
Siihen ei ole olemassa mitään varsinaista reseptiä ja se onkin joka kerta vähän erilainen.. Tässä kuitenkin on käytetty jotain lesepaahtoleipää, kostuttimena kasvislientä. Kakussa on kaksi eri täytettä, joista toista tulee myös kakun päälle. 1. täytteessä on maustamatonta tuorejuustoa ja sinappi-kurkkusalaattia. Jos on etikattomia vieraita niin voi laittaa ihan tavallista kurkkua pieninä suikaleina ja maustaa sopivaksi. Toiseen täytteeseen (joka on siis myös päälinen) laitoin maustamatonta tuorejuustoa, paprikaa, broileria, vähän sinappi-kurkkusalaattia ja persiljaa+mausteita (suolaa, valkosipulia, pippuria..)
Tomaattiakin voisi varmaan laittaa, mutta ystäväni on allerginen, joten jätin sen pois.
 
 
Munkkeja pitää tehdä melkein joka juhliin, ne on kakkujen ohella suosikeissa.. Nehän tehdään pullataikinasta ja paistetaan öljyssä.
Halusin tehdä vanhojen lemppareiden ohella myös jotakin uutta ja tälläkertaa tein porkkanaleivoksia.. Olen kyllä aiemmin tehnyt porkkanatorttua mutta tämä resepti oli sopivan erilainen.
 
tein siis kakun ohjeen lasagnevuoan tapaiseen että sain sopivia leivospaloja (vaikkakin niistä aika isoja tuli)
En muista enää, mistä otin ohjeen, mutta tämä näyttäisi ainakin melko samanlaiselta

Maukkaita hetkiä näiden herkkujen parissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti