torstai 20. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen värjäyskokeiluni keltasipulilla

Olen jo vuosia haaveillut sipulilla värjäämisestä ja nyt päätin toteuttaa haaveeni. En jaksanut odottaa niin kauan, että olisin kerännyt sipulinkuoret itse talteen, joten kävin kaivelemassa Citymarketin sipulilaatikoiden pohjia muutaman kerran. Apteekista kävin hankkimassa alunaa puretukseen ja valkoista, vanhempaa Nalle-lankaa minulla oli jo varastossa.
Lueskelin netistä erilaisia ohjeita ja vinkkejä, päädyin käyttämään suunnilleen tätä ohjetta. Sivuilla oli selkeät ohjeet monella muullakin kasvilla värjäämiseen ja muitakin hyviä vinkkejä.

 
Ensimmäisestä väristä tuli juuri sitä mitä pitikin :)
Päätin hyödyntää vielä jälkiliemen ja vaaleamman keltaiset ovat siinä värjättyjä.
Kokeilu tuskin jää ainoaksi, sillä kasveista saatavat keltaiset, oranssit ja ruskeat ovat niin ihanan värisiä. Värjäys ei ollut vaikeaa, mutta aikaa se vei melko paljon. Tosin lomalla se ei niin hirveästi haittaa :)
Lankojen vyyhtimisessä on vielä harjoituksen varaa kun nuo ensimmäiset menivät värjäyksen aikana ihan mytylle.. Onneksi sain siihenkin jo hyviä vinkkejä värjäysryhmästä :) Ja kuten kuvasta näkyy, sain ne setvittyä kuitenkin
 

 
Tuo tummempi keltainen on ehdottomasti yksi suosikkiväreistäni ja huomasinkin lankoja setviessäni, että juuri valmistunut huivi Novitan Floricasta oli hyvinkin saman värinen. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti