tiistai 4. maaliskuuta 2014

Teepannun myssy

Olin jo pidempään halunnut itselleni teekannua, jotta saisin tehtyä teetä vähän enemmän kerralla. Löysin edullisesti kannettoman Arabian Arctica-sarjan kannun ja se kelpasi tarpeisiini, kannu kun ei voinut noiden mukien takia olla kovin pikkuinen.
Päätin neuloa sen päälle pannumyssyn jostakin mystisestä langasta, jota minulla oli. Olin saanut langat jostakin, joten en tiedä merkkiä tai muuta, villalta tuntui ja oli melko jämäkkää ja karheaa (käytin puikkoja 6,5mm). Itseasiassa aiemmin tein langasta jotain tuubihuivin tapaista, mutta se oli niin jämäkkä, että vaikutti enemmän niskatuelta kuin huivilta, joten purin sen :D Se oli hyvä vaihtoehto, sillä lanka sopi paljon paremmin pannumyssyksi.


Ohjetta ei ole olemassa, katselin netistä kuvia ja yksikään näkemistäni ei ollut sinnepäinkään mitä halusin, joten päädyin tekemään tälläisen. En todellakaan halunnut varsinkaan mitään tupsua tai vastaavia, joita monessa mallissa näytti olevan.. Aluksi harkitsin palmikoita pystyyn, mutta en keksinyt, millaisen alareunan tekisin kun joustinneule ei houkutellut. Päädyin sitten tekemään palmikon vaaka-asentoon ja loppuosan pelkkää oikeaa. Näin jälkikäteen ajateltuna vaakatasossa oleva palmikko oli erittäin onnistunut valinta, sillä reunasta tuli sen avulla hyvin siisti ja lisäksi sopivan jämäkkä. 


Loin aluksi 9 silmukkaa (2n, 6o, 1n), joilla tein palmikkoa, kunnes ympärysmitta oli hieman kannun ympärystä suurempi. Poimin silmukat palmikon siitä reunasta, jossa oli 2 nurjaa. Lähdin neulomaan oikeaa pyörönä muutaman kerroksen verran, jonka jälkeen jätin  kahvalle aukon ja neuloin edestakaisin kahvan verran. Lisäilin kiilapekalomaisesti muutamat silmukat nokan alta ja päättelin ne, sen jälkeen jatkoin taas pyörönä. Lopuksi tein kiilakavennukset niin, että kannuuni mahtuu vielä se kansi jos sattuisin sellaisen jonain päivänä löytämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti