keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Ympyräjakku

Heti, kun Suuri käsityö 6/14 ilmestyi, aioin toteuttaa siinä oranssina olleen ympyräjakun. Langaksi ostin kerrankin saman paksuista lankaa kuin ohjeessa, Gronhoj garnin Carolinaa luonnonvalkoisena. Lanka on mukavan pehmeän tuntuista, 50% puuvillaa ja 50% akryyliä. Ostin sen lankamaailmasta ja se oli silloin sopivasti tarjouksessakin.



Aloitin neulomisen saman tien, tarkoituksena oli saada neule (valmiina) matkalle mukaan ja aikaa oli hitusen yli viikko. Se olisi onnistunutkin, mutta ystäväni ylioppilasjuhlissa meni useampi päivä, niin toisesta hihasta jäi puuttumaan ehkä alle 10cm. Koko 2kk aikana en ole koskenutkaan työhön, mutta nyt ukkosen aikana ei ollut muutakaan tekemistä niin päätin tehdä sen valmiiksi. Lentokentällä tanskalaiset miehet olivat kaikkein kiinnostuneimpia neulomuksesta :D
Kuvaamisessa meni taas hieman aikaa, ajattelin saada jonkun toisen ottamaan kuvat, mutta lopulta päädyin jalustan ja kaukolaukaisimen kanssa aiheuttamaan ihmetystä frisbeegolf-kentälle. Hienompia kuvia sain kyllä auringonlaskusta, kun neuleesta, mutta lisään tänne parempia kuvia sitten kun sellaisia saan jonkun ottamaan.



Malli oli tosi helppo toteuttaa, koska pelkkää oikeaa oli paljon, suurin osa. Ohjeessa oli tehty muutamia oletuksia siitä, että tietää jo, kuinka jokin asia tehdään. Tälläisenä mieleen jäi ainakin hihojen kavennukset, joissa aloittelija ei ehkä tajuaisi ohjeen perusteella, että kavennukset tehdään vain toisessa reunassa. Lisäksi yleensä toisesta hihasta mainitaan jotakin esim. peilikuvana/saman lailla, mutta tässä ei puhuttu sen tekemisestä mitään. Tein siitä huolimatta toisenkin :D Muutin ohjetta itse sen verran, että halusin tehdä hihat pyörönä ilman sivusaumaa.

Tässä muutama kuva vielä siitä auringonlaskusta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti