keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Lapaset kärjestä aloitettuna

 
Olin muutama vuosi sitten syksyllä auttamassa mummoani karjalanseuran tarinaillan järjestämisessä ja siellä eräs mummo opetti minulle tämän lapasmallin. Kaunis, mutta tosi yksinkertainen tehdä. Joka toinen kerros on oikeaa, joka toisella silmukka tavallaan neulotaan kahdesti, edestä ja takaa sekä tuossa keskellä kavennetaan.. Vino kuvio alkaa hahmottumaan jo muutaman kerroksen jälkeen.
Lapanen alkaa kärjestä ja se suljetaan lopuksi.
Tein näitä kahdet saman tien odottelemaan omistajia. Toiset ajattelin pitää itse mallina mutta toiset varmaankin annan joululahjaksi.
 
 
Lankana on luonnonvalkoinen 7 veljestä, tuoreet sisällä pimeällä otetut kuvat ovat näköjään paljon keltaisempia kuin tuo vuosia vanha kuva keskeneräisistä.
Nämä vuodet ne ovat olleet valmistuneiden läjässä odottamassa päättelyä ja kärjen sulkemista, vihdoin sain aikaiseksi kun päättelin ison läjän kerralla kaikkia valmiita töitä :D
 

 
Lapaset vaikuttivat hyvältä käteen kun kokeilin niitä, täytyy ottaa siis käyttöön :)

2 kommenttia:

  1. Voi ei. Nuorempana tein tällä ohjeella lapasia ja nyt yli 10 vuoden tauon jälkeen yritin taas tehdä. En enää muista että kavennetaanko ja lisätäänkö silmukoita joka puikolla vai miten se meni. Ei löydy netistäkään tätä ohjetta.

    VastaaPoista