perjantai 7. marraskuuta 2014

Virkatut lapaset Neulo!-lehdestä

Sain uuden Neulo! -lehden itselleni, joka on siis uusi käsityölehti Novitan aiempien teemalehtien tilalle. Lehti on tehty yhteistyössä Novitan kanssa, joten langat malleihin löytyy helposti lähes joka marketin hyllyiltä.
Tiesin heti ensimmäisen selaamisen jälkeen, minkä mallin aikoisin ainakin toteuttaa: 5. Virkatut lapaset. (Kyllä, vaikka en erityisesti tykkääkään virkkaamisesta) Minulla oli varastossa punaruskeaa Isoveljeä, joten selvisin onneksi ilman lankaostoksille lähtemistä :D Napit sen sijaan tilasin netistä, Etsystä Berrynicecraftsilta. Toimituksessa meni hieman yli viikko.

 
Teen harvoin mitään täysin ohjeen mukaan, mutta nyt ajattelin kerrankin kokeilla. Ohjeen ymmärtämisen kanssa tuli heti ongelmia, ensinnäkään minulla ei ollut hajuakaan, mikä on taikarengas ja lisäksi minulla ja ohjeen laatijalla oli eri käsitys siitä, mikä on alhaalta ylös. No, tässä ohjeessa se tarkoitti kärjestä aloittamista (opiskelukaverini Petri onneksi avusti ohjeen kanssa :D ) 
 
 

 
Paksun langan takia lapaset valmistuivat todella nopeasti siitä huolimatta, että päätin purkaa toisen kokonaan kerran. Halusin tehdä niistä vähän enemmän oman näköiseni laittamalla kukkanapit.
 


 
En tiedä, onko kokeneemmille virkkaajille kierretty pylväs tutumpi, siitä tulee siis tämä joustinneule-osuus. Itse en aluksi tiennyt, miten se olisi pitänyt tehdä ja koska googlettaminenkaan ei tuottanut tulosta, päätin vain kokeilla. Ilmeisesti sain sen kuitenkin näyttämään oikealta. :)


 
Lapanen on malliltaan oli todella hyvä ainakin omaan käteeni. Lisäksi jos sovitukseen on käsi saatavilla, niin ennen peukalonkohdan tekemistä on helppo sovittaa pituutta.
Olen muutenkin tosi tyytyväinen lopputulokseen.
 

Värin valitsin talvitakkiini sopivaksi, uudet lapaset olivat tarpeen, kun edelliset ovat menneet jo melko nuhjuisiksi. Takin väri jäi kuvassa hieman laimeaksi, mutta eiköhän tästä näe tarpeeksi :)Sen verran vielä tuosta lehdestä, että plussaa oli monipuoliset mallit, novitan langat, jotka voi sitten halutessaan vaihtaa muuhun ja etsiä sopivat ja kuvien runsaus. Miinuksena sanoisin, että malleja ei ollut kovin paljon, lehti oli aika höttöinen. Ohjesivuilla oli paljon tilaa ilmeisesti omille merkinnöille ja lehden lopussa oli vielä novitan värikartatkin. Tulevia numeroita odotellessa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti