tiistai 13. tammikuuta 2015

Pitsivartiset villasukat mummolle

Mummoni kertoi syksyllä, ettei pysty enää neulomaan kun kädet kipeytyvät liikaa. Päätin, että neuloisin hänelle sukat vähän niin kuin kiitokseksi siitä, että hän on neulonut minulle paljon kaikkea vuosien aikana. Itselleen hän on tehnyt korkeintaan jämälangoista, joten halusin että sukat eivät olisi ihan tavalliset. Liian hienotkaan ei saisi olla, koska ihan kotikäyttöön ajattelin ne tehdä. Langaksi valikoitui tuollainen luumun värinen 7 veljestä. Valkoinen olisi ollut "liian hienoa", tummemmassa ei näkyisi käytön jäljet niin paljoa.

 
Halusin mummolleni jotain hieman erityisempää, joten kuvion valitseminen oli pisin prosessi tässä projektissa. Jotakin pitsiä ja/tai palmikkoa halusin tehdä ja kun tämä kuvio tuli vastaan, tiesin, että se olisi tähän juuri hyvä.
 
 
Kuvio on Dropsin sivuilta, siellä tosin neuletakissa eikä sukissa.
http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=147&d_id=7&lang=fi


 Kuvio oli hyvännäköinen, mutta ei ollenkaan vaikea. Lisäksi se sopi hyvin joustinneuleeksi varteen.

 
Päätin jatkaa kuviota myös kärkiosaan, ettei se loppuisi niin yhtäkkiä. Kuitenkaan koko pääliosaan se ei mielestäni sopinut. Jatkoin yhtä kuviota sivusta kärkikavennuksiin saakka.

 
 
Olin lopputulokseen oikein tyytyväinen. Valitettavasti mummo joutui sairaalaan ennen joulua, mutta hän ilahtui kuitenkin. Olin jo aloittanut sukat, kun hän joutui sairaalaan, muuten olisin tehnyt pehmeämmästä langasta. En kuitenkaan ehtinyt metsästää uutta lankaa ja tehdä uusia.
 
 
Edit 7/15: Nämä sukat puettiin mummolle jalkaan myös arkkuun hänen viimeiselle matkalleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti