perjantai 27. marraskuuta 2015

Converse-sukat

Veljeni pyysi minua tekemään tyttöystävälleen synttärilahjaksi villasukat, ja nimenomaan Converse-sukat. Väriksi valikoitui fuksianpunainen ja lankana on 7 veljestä. Ennen joulua toki oli muutakin neulottavaa, joten koitin kysellä, josko jokin hieman vähemmän aikaa vievä malli kävisi.. Nämä oli nyt kuitenkin ne, mitkä piti saada annettua ja sen kerran, kun veljeltä tulee tuommoinen pyyntö, niin ihan mielellään sitä toteuttaakin :)


Sukat on tehty suunnilleen Reaversejen ohjeella. Itse sukathan valmistuivat tosi nopeasti, mutta nauhat, pohjat ja muu tilpehööri vei moninkertaisesti aikaa. Kerkisin kuitenkin hyvissä ajoin saamaan nämä valmiiksi ja synttärisankarikin ilmeisesti tykkäsi onneksi näistä kovin :)


Pohjat ompelin kiinni käsin, valkoisella ompelulangalla. En tiedä, mitä lankaa muut käyttävät kiinnittämiseen, mutta villalankavaihtoehto tuntui minusta liian paksulta. Ompelulangan kanssa tosin saa olla tarkkana, ettei kiristä liikaa. Itse ompelin myös pari kierrosta ympäri, että pohjat pysyy varmasti menossa mukana. 


Kuvaaminen oli hieman haastavaa, sillä tyhjänä nämä eivät näyttäneet kovin hyvältä kuvassa. Myöskin omat jalat osoittautui vähän hankalaksi, että saisi itse otettua kuvat. Sitten muistin, että yksissä nilkkureissa on tullut mukana semmoiset kenkää muotoilevat pahvit, terä- ja varsiosa erikseen, jotka olivat kenkien sisällä laatikossa säilyttäessä vielä tallellakin. Laitoin ne sisään, niin sain sukat pysymään vähän ryhdikkäämpinä kuvissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti