keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Vanhojentanssimekko

Kohta alkaa varmaan olemaan se aika vuodesta, kun on aika alkaa suunnittelemaan vanhojentanssipukuja, ainakin jos meinaa itse ommella..
Ompelin itse vanhojentanssimekkoni (pienellä äidin avustuksella) ja tällainen siitä tuli. Kaava on Voguen ja löytyi Libertyltä. Siinä oli samassa kolme eri versiota, eri levyisillä olkaimilla sekä erilaisilla helma- ja yläosaratkaisuilla. Itse päädyin leveimpään olkainvaihtoehtoon sillä mielestäni ihan kapeimmat eivät sopineet kankaaseeni joka oli melko raskas. Yhdessä vaihtoehdossa helman kohdalla oli toinen, ohut kangas päällä. Valitsin yläosan, jossa on toinen kangas päällä ja päätin pitää helman yksinkertaisena.
Kangas löytyi loppujenlopuksi Eurokankaalta, vaikka juuri sitä yritettiinkin etsiä alunperin Lontoosta. (sieltä löytyi toisenlainen, tosi hyvä ja halpa missä meni oikeastaan melkein koko päivä niin ei ehditty enää toiseen mekkokangasta etsimään.. :D kerron tästä aarreaitasta myöhemmin)


Väri on aika erikoinen, se ei ole ihan tavallinen harmaa vaan se on vähän rusehtava mutta myös violetihtava. Väri näyttää vähän joka kuvassa erilaiselta valaistuksesta ja kameran asetuksista riippuen mutta ensimmäisessä kuvassa mekon väri vastaa eniten sitä, mitä on.

 
Mekossa on takana tuollainen aukko, jonka alaosassa on vielä rypytyksiä. Aukon yläpuolella oleva osa on avonainen ja kiinnitys on hakasilla. Lisäksi aukon yläreunasta, rypytyksen keskeltä lähtee vetoketju.

 
Ompelin itse myös alushameen. Siihen ei ollut kaavaa, mutta katsoin netistä valmiista alushameista mallia. Tylliä meni metritolkulla ja sitä on monessa eri kerroksessa monen mittaisena. Alushameeseen lisättiin myös kaksi vannetta, mutta en ole ihan varma, olisiko tarvittu ainakaan molempia..
Vaikka ompeleminen aloitettiinkin jo ainakin omalla mittakaavallani ajoissa, ei viimeisen yön ja illan viimeisiltä säädöiltä vältytty tälläkään kertaa.. Tanssit olivat perjantaina ja keskiviikon kenraaliharjoituksessa helma oli vielä kiinnitetty nuppineuloilla eikä alushameessa ollut vanteita.. Itse halusin vanteen myös vähän kohottamaan mekkoa, vaikkakin suurin osa oli aika kapean mallisia, mutta myös siksi, että harjoituksissa alimmat tyllit meinasivat jäädä koron alle ja tarttua kengän mukaan. Se pitikin alushameen poissa tieltä toivotulla tavalla.
 
PS. Jos joku ei ole nähnyt poikien tanssia esim. iltasanomista niin sen voi vielä tsekata täältä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti