torstai 24. joulukuuta 2015

Joulukonsesrttisukat

Soitan Oulun yliopiston kamariorkesterissa ja päätettiin sitten esiintymisasuun ottaa vähän joulun väriä punaisten villasukkien muodossa. Konsertti oli 15.12 ja soitimme Telemannia, Purcellia sekä joululauluja.


Päätin, että myös kapellimestari tarvitsisi punaiset villasukat konserttiin, ja pienen pohdiskelun jälkeen päädyin semmoisia neulomaan.  
Novitan värikartassa on tällä hetkellä vain hyvin kirkas punainen ja se ei tähän kelvannut. Löysin onneksi Pikkusisko-lankaa poistosta, jossa oli juuri oikea punainen väri (547). Koska aikaa oli vähän ja pikkusisko on todella ohutta lankaa, neuloin kaksinkertaisella langalla. Puikot olivat 3,5mm.
Sukat ovat kuitenkin kokoa 47, joten ihan hetkessä valmista ei tullut kuitenkaan.
 
 
 
Varren pintakuvio on tuttua herrasmiehen harmaat-mallista. Terään päätin tehdä jotakin musiikkiaiheista, joten päädyin tekemään pintaneuleella toiseen sukkaan nuottiavaimen ja toiseen nuotin. Kuviot suunnittelin Ravelrysta katsottujen tiskirättien pohjalta. Neuloin siis pyörönä ainaoikeaa ja kuvion kohdalla nurjan silmukan.


 
Kuviot olisivat saaneet näkyä hieman selvemmin, mutta en ehtinyt tällä aikataululla perehtyä tekniikan kaikkiin saloihin. Jos aikaa projektille olisi ollut enemmän, olisin varmaankin tehnyt jonkun mallitilkkukuvion. Lopputuloksesta sai kuitenkin selvän, joten se kelpasi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti