maanantai 28. joulukuuta 2015

Pitsivartiset joulusukat

Joulukonserttia varten tarvitsin myös itselleni punaiset villasukat. Ennen joulua tosin itselle neulominen ei ollut paras mahdollinen idea.. Varren virkattu osuus on 7 veljestä, jotta valmistuisi nopeammin, terät on kuitenkin neulottu Nallesta. Malliksi valitsin tällaisen, joka valmistuu nopeasti harvan varren ansiosta, jonka jätin myös melko lyhyeksi, että valmistuvat nopeammin.


Lanka oli sitä kirkkaampaa punaista, sillä nämä piti saada aloitettua nopeammin kuin ehdin etsiä paremman väristä lankaa kaupoista. 7 veljeksen ja Nallen välillä oli pieni väriero, mutta en antanut sen häiritä, sillä kahden langan taktiikka nopeutti työtä melkoisesti etenkin, kun virkkaaminen käy minulla paljon hitaammin kuin neulominen. 


Malli on sama, jolla olen tehnyt itselle sukat jo aiemmin. Tein ennen näitä kummitytöllekin jouluksi villasukat tällä mallilla, niistä lisää myöhemmin. 
Näihin tein ristiinvahvistetun kantapään. 


Vaikka ajankohta itselle neulomiselle oli huono, niin sainpahan itselle jouluksi kivat punaiset villasukat! Meillä ei tosin paljon villasukille ollut jouluna tarvetta, sillä leivinuunin lämmittämisen seurauksena sisälämpötila oli pahimmillaan 27.. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti